121
reizen gepland in het afgelopen uur
4.6
van 5
Trustscore-beoordeling

Wenen reisplanner

Maak gratis een volledig op maat gemaakt reisschema van dag tot dag

Reisplanner

+ Bestemming toevoegen
2 volwassenen
Volwassenen
- +
Tieners
- +
Kinderen
- +
Sluit
Reisplanner Europa  /  Oostenrijk  /  Wenen  /  Wenen

Wenen

4.5
Droomstad
Het culturele, economische en politieke centrum van het land, Wenen heeft zich ontwikkeld van de vroege Keltische en Romeinse wortels tot een middeleeuwse en barokke stad, met een oude stad die in 2001 tot werelderfgoed werd verklaard. De veelzijdige hoofdstad van Oostenrijk heeft verschillende bijnamen. Wenen wordt vaak de "Muziekstad" genoemd vanwege zijn indrukwekkende bijdrage aan de muziekgeschiedenis, met name het beroemde Weense classicisme uit het begin van de 20e eeuw. Degenen die Wenen de "City of Dreams" noemen, doen een beroep op de beroemde psychoanalyticus van de stad, Sigmund Freud, en zijn revolutionaire ideeën over de interpretatie van dromen. De erfenis van de Habsburgse dynastie schijnt door de architectuur van Wenen. Historische gebouwen vermengen zich met eigentijdse toevoegingen en de stad heeft een opkomende eetcultuur en een bloeiende museumwijk. Plan de details van uw Wenen vakantie en eventuele verdere avonturen met onze gebruiksvriendelijke Oostenrijk online dagtripplanner.
Maak gratis een volledige reisroute —!

Plan uw reis naar Wenen

 • Ontvang een persoonlijke reis
  Een volledig reisschema van dag tot dag op basis van uw voorkeuren
 • Pas het aan
  Verfijn uw reis. We vinden de
  beste routes en schema's
 • Boek het
  Kies uit de beste hotels en activiteiten. Tot 50% korting
 • Regel het
  Alles op één plek. Iedereen op dezelfde pagina.

Top Wenen tours

Waar te verblijven in Wenen

Als voormalige keizerlijke hoofdstad staat Wenen vol met weelderige hotels die doen denken aan het koninklijke verleden van de stad. Als je met een beperkt budget reist, is het niet moeilijk om hotels te vinden voor een meer betaalbare prijs. Overweeg een verblijf in de Innere Stadt of First District, als u maar een korte tijd in de stad heeft, aangezien u op loopafstand van veel van de belangrijkste toeristische attracties van de stad zult zijn. Buiten de centrale kern, Leopoldstadt of Second District, ligt de Donau en biedt rustige wandelingen door met bomen omzoomde paden. Voor shopaholics is Mariahilf of Sixth District een centrale wijk met drukke winkelstraten en levendige markten.
20 miljoen kamers binnen handbereik!
2 volwassenen
Volwassenen (12 +)
- +
Kinderen (2-11)
- +
Zuigelingen (onder 2)
- +
Sluit

Plaatsen om te bezoeken met Wenen

SalzburgReisplanner Beste voor: Kasteel, Historische site, Tuin InnsbruckReisplanner Beste voor: Schilderachtig wandelgebied, Geschiedenis museum, Historische site HallstattReisplanner Beste voor: Schilderachtig wandelgebied, Observatie platform, Oriëntatiepunt GrazReisplanner Beste voor: Oriëntatiepunt, Park, Historische site KlagenfurtReisplanner Beste voor: Waterlichaam, Pretpark, Fontein